Current Affairs 2020 in English | Study95

Current Affairs 2020 in English :

Hello Study95 Readers , today we updated ' Current Affairs 2020 in English 'for your exam Preprations. We have collected these Question Answers from Current Affairs 2020  , it will also boost your General Knowledge for your competitive examinations. You can read other Sets from below posts.If you satisfied with these questions and this post then you can give your  feedback in comment box. These Current GK Questions are important for every exam .

Current GK , Current GK in English


1. In June 2020 , Sibi George has been appointed India's next Ambassador to which of the following countries ?
A. Kuwait
B. Saudi Arabia
C. Iran
D. Oman

Ans. A) Kuwait.

2. What is the theme of the World Environment Day 2020 ?
A. Air Population
B. Beating Plastic Pollution
C. Celebrating biodiversity
D. Connect with Nature

Ans. C) Celebrating biodiversity

3. Who has been appointed as the senior director of Google Cloud in India in june 2020 ?
A. Nikesh Arora
B. Anil Valluri
C. Sanjay Jha
D. Bhaskar Bhat

Ans. B) Anil Valluri

4. Which team is at the top spot in the latest FIFA rankings issued on 11 June 2020 ?
A. Brazil
B. Belgium
C. Spain
D. France

Ans. B) Belgium


5. What is the name of the Robot launched by Railway Protection Force , Pune, to screen passengers while they boarded trains ?
A. Captain Vikram
B. Captain Arjun
C. Captain Viraat
D. Captain Bheem

Ans. B) Captain Arjun


6. Who has been appointed as the brand ambassador of Bihar Khadi by the state goverment in June 2020 ?
A. Pankaj Tripathi
B. Manoj Bajpayee
C. Randeep Hooda
D. Vikrant

Ans. A) Pankaj Tripathi

7. In June 2020 Santosh Jha has been appointed as the next Ambassador of india to which country ?
A. Germany
B. Denmark
C. Finland
D. Belgium


8. In June 2020, which of the following companies has launched a new coronavirus medicine Fabiflu ?
A. Dr. Reddys Labs
B. Biocon Pharma
C. Cipla
D. Glenmark 

Ans. D) Glenmark


9. In June 2020 , Who among the following has been appointed as the new managing director of bajaj Consumer Care ?
A. Jaideep Nandi
B. Suresh Narayanan
C. Vikram Pawah
D. Anubhav Sharma

Ans. Jaideep Nandi

10. In June 2020 the Indian Goverment has banned how many mobile app ?
A. 40
B. 45
C. 59
D. 64

Ans. C) 59

You can download these Current GK Questions From download button.




Other Current GK :-


Post a comment

0 Comments