BFUHS Ward Attendant GK Questions - Study95

 BFUHS Ward Attendant GK Questions :


Here, You will get Idea About the BFUHS Ward Attendant GK Questions , General Knowledge Questions for Ward Attendant Punjab , BFUHS Ward Attentdant Previous 
Year Questions. GK Questions For Punjab BFUHS Ward Attendant. In the last you can Attempt Quiz GK Questions.

Punjab BFUHS Ward Attendant GK Questions

BFUHS Ward Attendant GK Questions :

1) Who was the Father of Indian Railways ?
A.Lord Dalhousie
B.Lord Ripon
C.Mahatma Gandhi
D.None of these

Answer. (A) Lord Dalhousie


2) Bones join with muscles with the help of :
A.Ligament
B.Tendon
C.Cartilage
D.Small muscles

Answer.  (B) Tendon


3) Iodine solution is used to test the presence of :
A.Sugar
B.Proteins
C.Starch
D.Fats

Answer.  (C) Starch


4) Chandigarh Railway Zone comes under :
A.Eastern Railway Zone
B.Northern Railway Zone
C.Western Railway Zone
D.Central Railway Zone

Answer.  (B) Northern Railway Zone


5) Bardoli Satyagraha is associated with :
A.Rajendra Prasad
B.Acharya Vinoba Bhave
C.Sardar Vallabhbhai Patel
D.Jamnalal Bajaj

Answer.  (C)  Sardar Vallabhbhai Patel


6) ‘ Do or Die ’ is associated with which of the movements in India’s freedom struggle ?
A.Dandi March
B.Non-Copperation Movement 
C.Khilafat Movement
D.Quit India Movement

Answer.  (D)  Quit India Movement



7) The Ramakrishna Mission was founded by :
A.Dayanand Saraswati
B.Keshab Chandra
C.Ram Mohari Roy
D.Vivekananda

Answer.  (D) Vivekananda


8) Gateway of India was built by :
A.Frank lloyd wright
B.George Wittet
C.Frank Gehry
D.Zaha Hadid

Answer.  (B) George Wittet


9) Where is the headquarters of International Hockey Fedration (FIH) ?
A.New York
B.Lausanne
C.Burn
D.London

Answer.  (B) Lausanne



10) Who is the winner of the Man Booker Prize 2013 ?
A.Malala Yousufzai
B.Vikram Seth
C.Akash Singla
D.Eleanor Catton

Answer.  (D) Eleanor Catton



11.First Indian Scientist to get Nobel Prize :
Ans. C.V. Raman (Physics)



12.First Asian Games organized :
Ans. Delhi (in 1951)



13.First Indian to get Nobel Prize in Economics :
Ans. Dr. Amartya sen.  



14.First Indian Pilot :
Ans. J.R.D. Tata



15.First Indian Prime Minister to resign from office :
Ans. Morarji Desai.



16) National Science day is observed on :
A.14 March
B.2 June
C.5 January
D.28 February

Answer.  (D) 28 February 



17) ‘ Jan Gan Man Adhinayak Jaya hey ’ Slogan given by ?
A.Bal Gangadar Tilak
B.Lala Lajpat Rai 
C.Rabindranath Tagore
D.Jayaprakash Narayan

Answer.  (C) Rabindranath Tagore


18) ‘ Vande mataram ’ famous Slogan given by ?
A.Rabindranath Tagore
B.Bal Gangadar Tilak
C.Bankim Chandra Chatterjee
D.Mohammed Iqbal

Answer.  (C) Bankim Chandra Chatterjee


19) ‘ Swaraj (Self Rule) is my birthright ’ Slogan given by ?
A.Lala Lajpat Rai
B.Bal Gangadar Tilak
C.Jawaharlal Nehru
D.Mahatma Gandhi

Answer.  (B) Bal Gangadar Tilak


20) ‘ Saare Jahan Se Achchha Hindustan Hmara ’ Famous Slogan given by ?
A.Bhagat Singh
B.Mohammed Iqbal
C.Subash Chandra Bos
D.Mahatma Gandhi

Answer.  (B) Mohammed Iqbal


Read These :






Multiple Choice Questions For Punjab BFUHS Ward Attendant. BFUHS Ward Attentdant Previous Year Questions. Punjab Exams GK Questions. Important Punjab GK Questions. BFUHS Ward Attendant GK Questions.

Post a comment

0 Comments