IPL GK Questions in English | Dream 11 IPL Current Affairs 2020

IPL GK Questions in English | Dream 11 IPL Current Affairs 2020

IPL 2020 GK

Hello friends and welcome to Study95.com. In today’s article , we will read about all the questions IPL GK Questions in English with all the important facts from the perspective of your examination related to IPL 2020. This article is very important for your exam because many questions have been asked from this topic many times in last year’s examinations. Read the entire article carefully and you can read other posts relates to this.Dream 11 IPL Current Affairs 2020. 

 


Champions : Mumbai Indians

Runners-up : Delhi Captains

 

Final Match : Dubai International Cricket Stadium UAE

IPL 2020 Host Country : United Arab Emirates (UAE)

 

 

Mumbai Indians win 5th title

1st title : 2013

2nd title : 2015

3rd title : 2017

4th title : 2019

5th title : 2020

 

Captain : Rohit Sharma

Coach : Mahela Jayawardene

Owner : Reliance Industries

 

 

List of Winners in IPL 2020

 

Orange Cap

KL Rahul (670 runs)  (Kings XI Punjab)

 

Purple Cap

Kagiso Rabada (30 wickets)  ( Delhi Capitals)

 

Most Valueable Player of IPL 2020

Jofra Archer  (Rajasthan Royals)

 

Emerging Player

Devdutt Padikkal (Royal Challenges Bengalore)

 

IPL 2020 Fairplay Award

Mumbai Indians

 

Game- changer of the season

KL Rahul (Kings XI Punjab)

 

Power Player of IPL 2020

Trent Boult (Mumbai Indians)

 

Most Sixes Award

Ishan Kishan (Mumbai Indians)

 

Super Striker of the Season

Kieron Pollard  (Mumbai Indians)


Read also :- World Geography Questions and Answers

in English

 

Country of Player :


  • Kagiso rabada  - South Africa
  • Jofra Archer  - England
  • Trent Boult : New Zealand
  • Kieron Pollard : West Indies


Q1. Who becomes the 1st Batsman in IPL 13 to Cross 600 Run Mark ?

Ans. KL Rahul.

 

Q2. Who becomes the 2nd Batsman in IPL 13 to Cross 600 Run Mark ?

Ans. Shikhar Dhawan.

 

Q3. Who becomes 1st Cricketer To Play 200 IPL Matches :

Ans. M S Dhoni.

 

Q4. Who becomes 2nd Cricketer To Play 200 IPL Matches :

Ans. Rohit Sharma.

 

Q5. Name of the Team Beat by Mumbai Indians to Win Dream IPL 2020 ?

Ans. Delhi Captains.

 

Q6. The Only Team to have 5 IPL Trophies :

Ans. Mumbai Indians

 

Q7. Who won the IPL 2020 Most Valueable Player Award ?

Ans. Jofra Archer    ( Rajasthan Royals Team )

 

Q8. Which Team won Fair Play Award ?

Ans. Mumbai Indians Team.


Read also :- Six Months Top 50 Current Affairs


 

Q9. Who won the Orange Cap ?

Ans. K L Rahul.

 

Q10. Who won the Purple Cap ?

Ans. Kagisco Rabada.

 

Q11. How many matches have been proposed in IPL 2020 ?

Ans. 60

 

Q12. In Which year IPL was held in UAE before 2020 ?

Ans. 2014.

 

Q13. Which player has scored the most runs in IPL 2020 ?

Ans. K L Rahul.

 

Q14. Which bowler has taken the most wickets in IPL 2020 ?

Ans. Jaspreet Bumrah.

 

Q15. Which player took the first hat-trick wicket in the history of IPL ?

Ans. Lakshmipati Balaji.

 

Q16. Who is the only bowler to have taken hat-trick 3 times in the history of IPL ?

Ans. Amit Mishra.

 

Q17. Who is the highest run Scorer in the history of IPL :

Ans. Virat Kohli.

 

Q18. Who is the highest wicket taker in the history of IPL ?

Ans. Lasith Malinga.


The Purple cap is for the highest wicket-taking bowler and Orange Cap is for the highest run getter. Lasith Malinga of Mumbai Indians won the Purple Cap in IPL-4 for taking 28 wickets in 16 matches.

Virat Kohli was orange cap winner and Bhuvneshwar Kumar was purple cap winner in IPL-2016.


I hope you enjoyed this post. And you have got some knowledge from this. IPL GK Questions in English. For further Current Affairs and General Knowledge, please subscribe our notification. We will try to update best Current Affairs Knowledge for you. Ask your Question in comment box. We will sure reply as soon as possible. Dream 11 IPL Current Affairs 2020. 


Post a comment

0 Comments