Current Affairs Class 6 Part 2 - Study95

 Current Affairs for Class 6  :


Current Affairs for Class 6

Hello, students welcome to Study95, today we update Current Affairs Class 6 , 4 , 5 December Important Current Affairs for Class 6One Linear Current Affairs for Upcoming Exams.  Monthly Updated Current Affairs 2020. Important Appointments , Ranks of Various Indexes. Current Affairs for Class 8 . Current Affairs for Class 7.


Current Affairs for Class 6 :


1) Who was named as the winner of the Global Teacher Prize 2020 ?

Ans. Ranjitsinh Disale.

 

Disale teaches at the Zilla Parishad Primary School, Paritewadi , Solapur, in Maharashtra and has been credited for transforming the lives of young girls.

 

2) Who has been named the person of the Year for 2020 by the people for the Ethical Treatment of Animals (PETA) ?

Ans. John Abraham.

 

3) The National Defence Academy has instituted a new award for cadets. It has been named after whom ?

Ans. Ummer Fayaz.

 

4) Which police station has been selected as the best police station in India by the ministry of Home Affairs in its fresh rankings for 2020 ?

Ans. Nongpok Sekmai.

 

5) When is International Volunteer Day observed ?

Ans. 5 December.

 

6) Who has been named by fortune among the Businessperson of the Year 2020 ?

Ans. Shantanu Narayan

Ajay Banga.

 

7) Who released the Smuggling in India Report 2019-2020 in December 2020 ?

Ans. Nirmala Sitharaman.

 

8) Who has been named as Time Magazine’s first-ever Kid of the Year in December 2020 ?

Ans. Gitanjali Rao.

 

9) Rafer Jojnson passed away in December 2020. In Which year did he win the gold medal at the Rome Olympics ?

Ans. 1960.

 

10) When is Indian Navy Day celebrated ? 

Ans. 4 December.

 

You can Join our Telegram Channel Study95gk. And You can comment your Question in comment box. We will reply you as soon as possible. Current Affairs Class 6. 

Post a comment

0 Comments