General Knowledge Games Questions - Study95

 General Knowledge Games Questions :

Hello Students today we update General Knowledge Games Questions. Sports General Knowledge is important for Exams. You will get here questions from previous papers. Olympic Games GK Questions , World Cup General Knowledge Questions. Games GK Questions.

Sports GK


General Knowledge Games Questions :


1)  Ryder Cup is awarded to the players of :

A.   Football

B.   Golf

C.   Basketball

D.  Hockey

Ans. (B) Golf

 

2) Neeraj Chopra is associated with which sports ?

A.  Kabaddi

B.  Cricket

C.  Wrestling

D.  Javelin Throw

 

Ans.  (D) Javelin Throw

 

3) First Indian to Score a triple century in Test Cricket ?

A.   Virender Sehwag

B.   Sachin Tendulkar

C.   Sourav Ganguly

D. MS Dhoni

 

Ans.  (A) Virender Sehwag

 

Virender Sehwag became the first Indian to score a triple century when he hit 309 against Pakistan in Multan in 2004.

 

4) Men’s Singles Wimbledon Championships 2016 , is bagged by :

A.   Roger Fedderer

B.   Milos Ravnic

C.   Andy Murray

D.  None of these

 

Ans.  (C) Andy Murray


5) Which of the following countries won Euro Cup 2016 (football) ?

A.  France

B.  Portugal

C.   Germany

D.  Iceland

 

Ans.  (B) Portugal

By Defeating France  Portugal won Euro Cup 2016 (football).

 

6) Who won the first medal for India at the Rio Olympics ?

A.   P.V. Sindhu

B.   Narsingh Yadav

C.   Babita Kumari

D.  Sakshi Malik

 

Ans. D.  Sakshi Malik

Female Wrestler Sakshi Malik on 18 August 2016 , secured India’s

first medal for India at the Rio Olympics.

 

7)  ‘ Ranji Trophy ’ is associated with :

A.   Hockey

B.   Football

C.   Cricket

D.  Kabaddi

 

Ans.  (C) Cricket

 

8)  Where is the headquarters of the International Olympic Committee located ?

A.   Italy

B.   Switzerland

C.   Belgium

D.  France

 

Ans. (B) Switzerland

 

9) Which was the First country to host the Asian Games ?

A.   Korea

B.   India

C.   Japan

D.  China

 

Ans. (B) India

The First Asian Games was organized in Delhi in 1951.

 

10)  How many rings are there in the Olympic flag ?

A.   4

B.   5

C.   6

D.  7 

Ans. (B) 5

 

11)  ‘ Agha Khan Cup ’ is associated with the game ?

A.  Cricket

B.   Football

C.   Lawn Tennis

D.  Hockey

 

Ans. (D) Hockey


12) The First Commonwealth Games in 1930 was held in which country ?

A.   Canada

B.   New Zealand

C.   England

D.  Australia

 

Ans.  (A) Canada


13) The 18th Asian Games also known as ‘Asiad ’ was held in 2018 in :

A.   Bangkok

B.   Beijing

C.   Jakarta

D.  Seoul

 

Ans.  (C) Jakarta


14) With which sport is P.V. Sindhu associated :

A.  Shooting

B.   Boxing

C.   Swimming

D.  Badminton

 

Ans.  (D) Badminton

 

15) The First Asian city to host Summer Olympics was :

A.   Moscow

B.   Beijing

C.   Tokyo

D.  Singapore

 

Ans.  (C) Tokyo

 

16) The 2014 Shooting World Championships was held in :

A.   Granada in Spain

B.   New Delhi in India

C.   Toronto in Canada

D.  Moscow in Russia

Ans.  (A) Granada in Spain

 

17)  How many players are there on each side in the game of basketball :

A.   6

B.   7

C.   4

D.  5

 

Ans.  (D) 5

 

18)  Who is named as the Flying Sikh of India ?

A.   Mohinder Singh

B.   Ajitpal Singh

C.   Joginder Singh

D.  Milkha Singh

 

Ans. (D) Milkha Singh

 

19)  Thomas Cup is associated with which of the following sports ?

A.   Cricket

B.   Football

C.   Basketball

D.  Badminton

 

Ans.  (D) Badminton

 

20)      Babita Kumari represented India in the Rio Olympics 2016 in which sport ?

A.   Boxing

B.   Wrestling

C.   Hockey

D.  Badminton

Ans.  (B) Wrestling.


I hope you enjoyed this post. And you have got some knowledge from this. For further General Knowledge, please subscribe our notification. We will try to update best Current Affairs Knowledge for you. General Knowledge Games Questions . Ask your Question in comment box. We will sure reply as soon as possible. General Knowledge Games Questions.


Post a comment

0 Comments