Current Affairs for Class 6 Part - 3

 Current Affairs for Class 6 Part - 3 :

Current Affairs for Class 6 January 2021 . Current Affairs for Class 6 , Important Current Affairs for Students. Who has been elected as the President of the All India Chess Federation ?

In January 2021 who has been sworn as the New chief justice of the Joint Court of Union territories of Jammu and Kashmir and Ladakh ?

Current Affairs Class 6


Current Affairs for Class 6 :



1. Who has been elected as the President of the All India Chess Federation :
Ans. Sanjay Kapoor.

All India Chess Federation Established in 1951 AD


2. Which country has recently passed the Malala Yousafzai Scholarship Act ?
Ans. USA

Malala Yousafzai - She has been awarded the 2014 Nobel Peace Prize.


3. Which State or Union Territory has established the Tamil Academy to promote the language and culture of the state of Tamil Nadu ?
ans. Delhi.

CM of Delhi - Arvind Kejriwal
Lieutenant Governor of delhi - Anil baijal.

4. In January 2021 who has been sworn as the New chief justice of the Joint Court of Union territories of Jammu and Kashmir and ladakh ?
Ans. Pankaj Mittal.

lieutenant of Jammu and kashmir - Manoj Sinha.


5. Vilas Patl Andalkar has passed away , he was an MLA from which constituency ?
Ans. Karad ( Maharashtra )


6. Which state has recently announced to provide green tag to government offices :
Ans. Kerala.


7. JS Muralidhar has been appointed as the Chief Justice of which High Court ?
Ans. Odisha High Court.

CM of Odisha - Naveen Patnaik.  ( 14th CM of Odisha )

8. Where will the second edition of Khelo India Winter Games be held from February 2021 ?
Ans. Gulmarg , Baramulla ( J & K )


9. Who is the Author of the Book titled ' Sutranivednachi Sutra-Ek Anbav ?
Ans. Dr Roopa Chari.

10. Hima Kohli was sworn in as the Chief Justice of which state ?
Ans. Telangana.


11. What is the theme of the Road Safety Week 2021 ?
Ans. Safe yourself to save your family.


12. Who launched the ' Single Window Clearance System ' in January 2021 ?
Ans. Amit Shah.


13. The Chief Minister of Which state launched Bindu Sagar Cleaning Project in January 2021 ?
Ans. Odisha.


14. When is the World Hindi Day celebrated ?
Ans. 10 January

World Hindi Day was first celebrated in 2006 by former Prime Minister Dr. Manmohan Singh.

15. Who has taken charge as the first additional director general (human rights) at the Army headquarters in New Delhi ?
Ans. Gautam Chauhan.

Join on Telegram for Current Affairs Pdf. Monthly Current Affairs Pdf , Current Affairs for Class 6 . Current Affairs for Class 6 January 2021 .

Post a comment

0 Comments