Current Affairs October 2021 Questions and Answers - Study95

 Current Affairs October 2021 Questions and Answers :

You all know that current affairs related questions are asked in every paper.  Read Current Affairs October 2021 Questions and AnswersWe always try to choose the most important questions for you every month and bring them to you so that you can increase your knowledge and get good marks in the paper.

You can also read questions from previous months here. We will continue to update the questions every month in the same way. You must read them.

Current Affairs October 2021


Current Affairs October 2021 Questions and Answers :-


1) When is World Animal Day celebrated  ? 

Ans. 4 October. 


2) When is World Teacher's Day celebrated? 

Ans. 5 October. 


3) Who has written the book ' Economist Gandhi '  ? 

Ans. Jaithirth Rao. 


4) Who has been selected for the ' Satyajit Ray Award ' 

Ans. B Gopal. 


5) Who has won the ' Lal Bahadur Shastri Award ' in October 2021  ? 

Ans. Dr. Randeep Guleria. 


6) Who has joined as the board Chairman of ' Bharatpe '  in October 2021? 

Ans. Rajnish Kumar. 

7) Who has launched ' Desh Ke Mentors ' Programme ' in October 2021 ? 

Ans. Arvind Kejriwal. 


8) Who has won the crown of ' Miss Earth India 2021 ' ? 

Ans. Rashmi Madhuri. 


9) When is ' World Food Day celebrated ' ? 

Ans. 16 October. 


10) Who has taken over as the full time coach of Indian Cricket  ?

Ans Rahul Dravid. 


11) Which state government has launched ' Mera Ghar Mere Naam ' scheme  ? 

Ans. Punjab. 


12) Who has become the 21st female Grand Master of India  ? 

Ans. Divya Deshmukh. 


13) Which space Agency has launched ' Lucy Mission ' ? 

Ans. NASA. 


14) Who has won the ' Uber Cup 2021 '  ? 

Ans. China. 


15) Who has written the book ' Stars in My Sky  ' ? 

Ans. Divya Dutta. 

16) Which company has won the India Green Energy Award ? 

Ans. TVS motor. 


17) What is the Rank of India in the recently released 2021 Global Food Security Index ? 

Ans. 71st.


18) When is National Police Commemoration Day celebrated  ? 

Ans. 21 October. 


19) When is ' Indian Air Force ' day celebrated  ? 

Ans. 8 October. 


20) Who has won the title of Miss International World 2021 ? 

Ans. Dr. Akshata Prabhu. 


Current Affairs October 2021 , October 2021 Current AffairsCurrent Affairs October 2021 Questions and Answers.

Post a Comment

0 Comments