Current Affairs February 2022 Questions - Study95

 Current Affairs February 2022 Questions :

Hello Readers here you will read Current Affairs February 2022 Questions. Here you will find answers to the most important current affairs questions for the month of February. It will also help you practice. 20 Important February Current Affairs Questions Answered.

Current Affairs February 2022

Current Affairs February 2022 Questions :-

 

1) Who has been appointed as the brand Ambassador of Uttarakhand in February 2022  ? 
Ans. Akshay Kumar. 

2) Who has won the ' 2022 AFC Asian Cup ' title in February 2022 ? 
Ans. China. 

3) Who has written India's first season style book ' The Class of 2006 '  ? 
Ans. Akash Kansal. 

4) Which state government has Announced Lata Mangeshkar Award  ? 
Ans. Madhya Pradesh. 

5) Which country's fast bowler Suranga Lakmal has announced retirement  ? 
Ans. Sri Lanka. 
 

6) Who has written the book ' Atal Bihari Vajpayee ' ? 
Ans. Sagarika Ghose. 

7) Which batting coach of IPL team Punjab Kings has resigned from his post  ? 
Ans. Wasim Jaffer. 

8) When is National Productivity day celebrated  ? 
Ans. 12 February. 

9) Who has started the ' Jiva Program ' to promote natural farming ? 
Ans. NABARD. 

10) When is world Radio Day celebrated  ? 
Ans. 13 February. 
 

11) Who has become the New chairperson of the Table Tennis Federation of India ? 
Ans. Gita Mittal. 

12) What is the Rank of India in terms of ease of starting a business ? 
Ans. Fourth. 

13) Who has become the Khadi Brand Ambassador of Bihar ? 
Ans. Manoj Tiwari. 

14) Which has become a 100  % plastic waste neutral company in India ? 
Ans. Dabur. 

15) Who has been given the charge of the CBS Chairman ? 
Ans. Vineet Joshi. 
 

16) Where did Himachal Pradesh get its first Biodiversity Park ? 
Ans. Mandi. 

17) Documentary ' Before I Die ' got the Award in Germany , where was it made ? 
Ans. Haryana. 

18) Which medal has mirabai Chanu won in Singapore Weightlifting International 
 ? 
Ans. Gold. 

19) Which state has topped in Saubhagya Yojana : Solar Electrification Scheme ? 
Ans. Rajasthan. 

20) Where will the first station of the country's first bullet train become  ? 
Ans. Surat. 


You can find the important questions and answers of each month here. We will continue to update the questions and answers monthly.

Post a Comment

0 Comments