Current Affairs Quiz Questions and Answers Pdf | Study95


Current Affairs Quiz Questions and Answers Pdf:

Hello Study95 Readers , we updated 'Current Affairs Quiz Questions and Answers Pdf 'for your exam. We have collected these Question Answers from Current Affairs 2020  , it will also boost your General Knowledge for your competitive examinations. You can read other Sets from below posts.If you satisfied with these questions and this post then you can give your  feedback in comment box. These Current GK Questions are important for every exam . 



Current Affairs July 2020 :

1. In July 2020, Rakesh Kumar Arora has been appointed India's next High Commissioner to Sierra Leone.


2. What is the rank of Ravindra Jadeja in the list of most valueable Test player worldwide in the 21st centuary by the wisden magazine ?
Ans. Rank 2 


3. In July 2020 , Professor Sanjay dwivedi has been appointed the Director-General of which of the following institutes ?
Ans. Indian Institute of Mass Communication.  (IIMC Delhi)


4. Which of the following has launched a new scheme called ' Accelerate Vigyan ' ?
Ans. Science and engineering Research Board.


5. Dream Kerala Project has been announced by the Kerala government for the overall development of the State.


6. Uttar Pradesh Government launched a special campaign on 2 July 2020 door to door medical screening in all districts of which division ?
Ans. Meerut.


7. Who has been recognised with the Diana Award for her humanitarian efforts in July 2020 ?
Ans. Freya Thakral.


Freya Thakral , a student of The British School, New Delhi has been recognised with the Diana Award for her humanitarian efforts.


8. Delhi goverment is all set to launch a campaign to plant as many as 31 lakh plants, trees, and shrubs across the city by July 26 , 2020.


9. Dr. Harsh Vardhan , Union Minister of Health and Family Welfare has released the Good Clinical Practice Guidelines Handbook.


10. As per the Global E-waste Monitor 2020 report, the world dumped a record of how many million tonnes of e-waste in 2019 ?
Ans. 53.6


11. In July 2020 , P Ramesh Kumar  has been appointed as the State Chief Information Commissioner of which state ?
Ans. Andhra Pradesh.


12. In July 2020, All India radio broadcast its first-ever news magazine programme in which language ?
Ans. Sanskrit.


13. Who has launched the toolkit for Swachh Survekshan-2021 ?
Ans. Hardeep Singh Puri. (Housing and Urban affairs Minister)


14. Which state has launched ' Balaram Yojana ' to provide crop loans to landless farmers in July 2020 ?
Ans. Odisha. 


15. Urjit Patel will be releasing a book titled 'Overdraft : Saving the Indian Saver ' later in July 2020. In Which yer did Patel resign from RBI ?
Ans. 2018.


16. Tamil Nadu's G Akash became the country's 66th chess Grandmaster. In Which year did he win a national title ?
Ans. 2012.


17. What is the Rank of Bangladesh in the latest Sustainable Development Index (SDG) for the year 2020 ?
Ans. 109.


18. In which state , the process of e-registration for all travellers to the state has been made mandatory from 6 July 2020 ?
Ans. Punjab.


19. Who has bagged the prestigious Dadasaheb Phalke Award 2020 ?
Ans. Kezang D Thongdok.



20. In Which state of milk and dairy produts will be collected under the campaign " Pure for Sure " in July 2020 ?
Ans. Rajasthan.


21. Madhya Pradesh government will now run a Roko Toko campaign for those who do not wear masks.


22. In July 2020 , an e-Lok Adalat was held in Chhattisgarh.


  
23. GMR Hyderabad International Airport Limited is offering fully contact less airport car parking service.


24. Brett Lee has been appointed as the brand ambassador of SportsAdda.


25. Dr. K Sivan has been named as the recipient of the 2020 Von Karman Award of the International Academy of Astronautics.
 

Current GK Questions 
Current Affairs Quiz Questions , Current Affairs Pdf , Current Affairs Monthly


Read All These :-






Download Pdf of these Questions :


You have to wait 15 seconds.



Current Affairs Quiz :


1. Who has bagged the prestigious Dadasaheb Phalke Award 2020 ?
A. Adil Hussain
B. Kezang D Thongdok
C. Lin Denzo
D. Geetanjali Thapa  
... Answer is B)
Kezang D Thongdok



2. What is the Rank of Bangladesh in the latest Sustainable Development Index (SDG) for the year 2020 ?
A. 88
B. 90
C. 109
D. 114  
... Answer is C)
109

 
 
3. Who has launched the toolkit for Swachh Survekshan - 2021 ?
A. Amit Shah
B. Narendra modi
C. Piyush Goel
D. Hardeep Singh Puri  
... Answer is D)
Hardeep Singh Puri




Hope You Enjoy this Post. Current Affairs Quiz , Current GK Questions 2020.

Post a comment

0 Comments