Punjab Current Affairs 2020 Pdf - Study95

 Punjab Current Affairs 2020 Pdf :

Here we try to provide Punjab and National Important Current Affairs. Punjab Current Affairs 2020 Pdf. Current Affairs Knowledge will help  you in General Awareness Section in Your Exam.You can Download pdf from  below. Read all other Months Current Affairs.

Punjab Current Affairs 2020


Current Affairs 2020 :


1) Prince Khullar takes charge as Senior Vice Chairman of Punjab Youth Development Board (PYDB) in October 2020.

 

2) Civil Surgeon Dr. Manjit Singh becomes Director of Punjab Health and Family Welfare Department in October 2020.

 

3) Punjab Chief Minister Amrinder Singh Digitally launched the construction of 750 rural stadiums and playgrounds in the state.


4) In Tennis , Rafael Nadal won his 13th French Open in October 2020.

 

5) On 151 birth anniversary of Mahatma Gandhi , a bronze statue of Bapu was inaugurated in kyiv, Ukraine.

 

 6) According to World Risk Index (WRI) 2020, India rank was 89th.

7) Bank of Ghana (BoG) has been honoured at the seventh Central Banking Awards. Who is the governor of BoG ?

Ans. Dr Ernest Addison.

 

8) Kyrgyzstan President Sooronbai Jeenbekov announced resignation from President post on 15 October 2020.

 

 9) Lucknow Metro became the first metro in India to have the cashless facility of multiple tokens/tickets with GoSmart card.

 

10) Shane Warne was revealed as the brand ambassador of which team in September 2020 ?

Ans. Rajasthan Royals.

 

 11) Parliament has passed the Aircraft (Amendment) Bill 2020. It seeks to amend the Aircraft Act of Which Year ?

Ans. 1934.

 

12) Asian Developmet Bank has appointed Takeo Konishi as its new Country Director for India.

 

13) Rank of Mizoram in the First all India Happiness Report covering all states and Union Territories.

 

14) Who laid foundation stones for various sports facilities in leh in September 2020 ?

Ans. Kiren Rijiju.

 

15) Who has been appointed as the brand ambassador of Bajaj Allianz Life in September 2020 ?

Ans. Ayushmann Khurrana.

 

16) Which country has officially rejoined the Commonwealth in February 2020 ?

Ans. Maldives

 

 17) Deepa Malik elected president of the Paralympic Committee of India in     February 2020.

 

18) Who has won the Dan David Prize in 2020 ?

Ans. Gita Sen.

 19) Lee Teng-hui away in July 2020. He was the former President of Which country ?

Ans. Taiwan

 

20) IPL 2020 will be played from September 19 to November 10, 2020 , in which country ?

Ans. UAE

 

 

21) Who has taken over the charge as Director General,News Services Division of All India Radio in August 2020 ?

Ans. Jaideep Bhatnagar.

 

22) Who has launched a collaborative Pride of Punjab programme as a partnership between the Dept of Youth Services & Sports and Yuwaah ?

Ans. Captain Amrinder Singh.

 

23) India celebrated which anniversary of Quit India Movement Day in 2020 ?

Ans. 78

 

 24) Uttar Pradesh state has announced its Electronics Manufacturing Policy 2020. 

 

25) What is the theme of the International Youth Day 2020 ?

Ans. Youth Engagement for Global Action

 

Pdf of These Questions -

Download


If you want all Current Affairs , stay connected with us. We will try to update Punjab and National Current Affairs for You. Punjab Current Affairs 2020 Pdf.


Post a comment

0 Comments