20 GK Questions Related to Monuments History of India - Study95

 20 GK Questions Related to Monuments History of India :

Hello guys Questions Related to Monuments and famous places in India GK Questions are important for Exams. This type of questions always asked in various competitive Exams. So here are the 20 GK Questions Related to Monuments History of India. Famous Places in India GK Questions.

famous places in India GK Questions

Famous Places in India GK Questions :-


1) Buland Darwaja is located in which city   ? 

Ans. Fatehpur Sikri ( Uttar Pradesh) 


2) Brindavan Gardens are located in :

Ans. Mysore ( Karnataka ) 


3) Char Minar is located in :

Ans. Hyderabad  ( Telangana  ) 


4) Jagannath temple is located in which state :

Ans. Puri  ( Odisha) 


5) Amber Palace is located in which city  ? 

Ans. Jaipur ( Rajasthan) 

6) Jama Masjid is located in :

Ans. Delhi. 


7) Akbar' Tomb is located in which city  ? 

Ans. Agra  ( Uttar Pradesh)


8) Ajanta caves are located in which state  ? 

Ans. Aurangabad (Maharashtra) 


9) Ajmer Fort is located in :

Ans. Jaipur ( Rajasthan) 


10) Anand Bhavan is located in :

Ans. Allahabad ( Uttar Pradesh) 


11) Golghar is located in which state  ? 

Ans. Patna  ( Bihar) 


12) Golden Temple is located in :

Ans. Amritsar  ( Punjab) 


13) Taj Mahal is located in :

Ans. Agra ( Uttar Pradesh) 


14) Jal Mahal is located in :

Ans. Jaipur ( Rajasthan) 


15) Laxmi Vilas Palace is located in which state :

Ans. Vadodara ( Gujarat) 


16) Hawa Mahal is located in :

Ans. Jaipur ( Rajasthan) 


17) Peace Forest :

Ans. Delhi


18) Sun Temple :

Ans. Konark ( Orissa) 


19) Sanchi Stupa :

Ans. Bhopal ( Madhya Pradesh) 


20) Qutub Minar :

Ans. Delhi. 


21) Chilka Lake is located in :

Ans. Odisha. 


22) Pulikat Lake :

Ans. Andhra Pradesh. 


23) Lonar Lake is in :

Ans. Maharashtra. 

24) Vembanad lake :

Ans. Kerala. 


25) Pangong lake :

Ans. Ladakh. 


20 GK Questions Related to Monuments History of India.  Famous Places in India GK Questions.

Post a Comment

0 Comments