Milkha Singh GK Questions - Study95

 Milkha Singh GK Questions :

Milkha Singh was a fast runner. Milkha Singh GK Questions. Also known as the Flying Sikh. He won gold medals at the Asian Games and the Commonwealth Games. Milkha Singh was born in the village of Govindpura in Pakistan and came to India during the 1947 partition. He won many prizes in his life. Milkha Singh may not be with us today but he will always be with us.

Milkha Singh GK


Milkha Singh GK Questions :-


1] Where was Milkha Singh born?

A) Jalandhar

B) Ludhiana

C) Govindpura

D) Rawalpindi


Ans.  C) Govindpura


2] When was Milkha Singh born?

A) 1924

B) 1929

C) 1931

D) 1934


Ans.  B) 1929

3] What was the name of Milkha Singh's wife?

A) Pritam Singh

B) Surinder Kaur

C) Nirmal Kaur

D) Sunita Rani


Ans.  C) Nirmal Kaur


4] Who is known as 'Flying Sikh' ?

A) Major Dhyan Chand

B) Milkha Singh

C) Sukhdev Singh

D) None of these


Ans.  B) Milkha Singh


5] Which film was made on the name of Milkha Singh?

A) Bhag Milkha Bhag

B) Milkha Winner

C) Race with Milkha

D) None of these


Ans.  A) Bhag Milkha Bhag


6] When was Milkha Singh awarded Padma Shri ?

A) 1988

B) 1956

C) 1945

D) 1959


Ans.  D) 1959


7] Who was the author of  Bhag Milkha Bhag ?

A) Prasoon Joshi

B) Sunil Chauhan

C) Ajay Singh

D) White Grouch


Ans.  A) Prasoon Joshi.


8] Who was the director of the film ' Bhag Milkha Bhag ' ?

A) Jeevan Singh

B) Rakesh Omprakash Mehra

C) Akash Dutt

D) None of these


Ans.  B) Rakesh Omprakash Mehra.


9)] Which medal did Milkha Singh win in 200m and 400m at the 1958 Asian Games ?

A) Gold Medal

B) Silver Medal

C) Bronze Medal

D) None of these


Ans.  A) Gold Medal


10] Which medal did Milkha Singh win in 1962 Asian Games?

A) Gold Medal

B) Silver Medal

C) Bronze Medal

D) None of these


Ans.  A) Gold Medal

11] Milkha Singh was the Sports Director of which state?

A) Haryana

B) Punjab

C) Gujarat

D) Maharashtra


Ans.  B) Punjab


12] When was the film ' Bhag Milkha Bhag ' released?

A) 2010

B) 2011

C) 2012

D) 2013


Ans.  D) 2013


13) Who played the role of Milkha Singh in ' Bhag Milkha Bhag ' ?

A) Kartik Aryan

B) Akshay Kumar

C) Om Prakash Mehra

D) Farhan Akhtar


Ans.  D) Farhan Akhtar.


14) Who gave the title of " Flying Singh " to Milkha Singh ?

A) Nawaz Sharif

B) Ayub Khan 

C) Jawahar Lal Nehru

D) None of these


Ans.  B) Ayub Khan 


15) In which year Milkha Singh was invited to run in Pakistan ?

A) 1945

B) 1958

C) 1955

D) 1960


Ans.  D) 1960 

Milkha Singh GK Questions , Milkha Singh Biography GK , Milkha Singh GK , General Knowledge Milkha Singh.

Post a Comment

0 Comments