Current Affairs December 2021 Questions and Answers - Study95

 Current Affairs December 2021 Questions and Answers :

Hello Guys here you will read Current Affairs December 2021 Questions and Answers. Students, you all know the importance of current affairs. So here you will read about the Important current affairs of the four weeks of December

Current Affairs December 2021

Current Affairs December 2021 Questions and Answers :-


1) Who has released the book ' Spice Statistics at a glance ' in December 2021 ?

Ans. Narendra Singh Tomar.


2) Who has released his first book Bachelor Dad in December 2021 ?

Ans. Tusshar Kapoor.


3) Who has received Ramanujan Award in December 2021 ?

Ans. Neena Gupta.


4) Who has topped the ' Basic Literacy Index ' in December 2021 ?

Ans. West Bengal.


5) Who received the ' Global Entrepreneur of the Year ' Award in December 2021 ?

Ans. Mr. Kumar Mangalam Birla.

6) Which state government has appointed Rishabh Pant as its brand Ambassador  ?Ans. Uttarakhand.


7) International Human Unity Day celebrated on :

Ans. 20 December.


8) Who has become the most affected country by spam calls in 2021  ?

Ans. Brazil.


9) Which State has received the National Energy Conservation Award  ?

Ans. Rajasthan.


10) When was 50th Vijay Diwas celebrated recently ?

Ans. 16 December.


11) Indigo has partnered with which bank to launch a credit card  ?

Ans. Kotak Mahindra Bank.


12) Which state Police has been honored with the ' President Colours Award ' ?
Ans. Himachal Pradesh.


13) Where has the hornbill festival been celebrated ?

Ans. Nagaland.


14) Where has the All India Marathi Sahitya Sammelan  started ?

Ans. Nashik.


15) Sanjeev Kaushal has been appointed as 35th Chief Secretary of which state ?

Ans. Haryana.


Current Affairs December 2021Current Affairs December 2021 Questions and Answers.

Post a Comment

0 Comments