Current Affairs August 2022 Questions and Answers - Study95

 Current Affairs August 2022 Questions and Answers :

Hello Readers here you will read Current Affairs August 2022 Questions and Answers. August First Week Current General Knowledge Questions for Competitive Exams.

Current Affairs August 2022 Questions

Current Affairs August 2022 Questions and Answers :-


Q1) Who has recently taken over as the CMD of Oil India ?

Ans. Ranjit Rath.

 
Q2) In which state will the world's largest floating solar power plant be built ?

Ans. In Madhya Pradesh.


Q3) Which state ranks first in terms of utilization of Agricultural Infrastructure Fund ?

Ans. Andhra Pradesh State Government.


Q4) Which state government has recently resumed 'Operation Mukti Abhiyan' ?

Ans. Uttarakhand State Government.


Q5) Which state government has launched egg and milk scheme for Anganwadi children ?

Ans. Kerala State Government.



Q6) Who has become the first Indian to win a medal in the high jump at the Commonwealth Games ?

Ans. Tejaswin Shankar.



Q7) Who has been honored with the 'Dr C Narayana Reddy Rashtriya Sahitya Puruskar 2022' recently ?

Ans. Pratibha Ray.


Q8) In the Commonwealth Games 2022, India won the gold medal in men's table tennis by defeating which country 3-1 in the final ?

Ans. Singapore.


Q9) Which state has become the first state in India to start online government 'e-taxi service' ?

Ans. Kerala State.


Q10) Who has become the youngest athlete in India to participate in CWG 2022 ?

Ans. Anahat Singh.

Anahat Singh is from Delhi.


Read More >>

 1) Current Affairs June 2022 Questions

2) Current Affairs April 2022 Questions



Post a Comment

0 Comments