Daily Current Affairs 5 January 2023 - Study95

 Daily Current Affairs 5 January 2023 :

Hello Study95 Readers here you will read Daily Current Affairs 31 December 2022. If you are preparing for competitive exams, you should prepare current general knowledge questions.

 

Current Affairs 2023

Daily Current Affairs 5 January 2023 :- 

Q1) Which state government has launched the 'Chief Minister's Sukhashray Sahayata Kosh' ?


Ans. Himachal Pradesh State Government.

 

Q2) How many people will be given the 'Pravasi Bharatiya Samman' award this time ?
Ans. 27 people.

 

Q3) Who has become the first woman officer to be actively deployed in Siachen ?
Ans. Captain Shiva Chauhan.

 

Q4) In which state the Indian Library Congress was inaugurated ?
Ans. In the state of Karnataka.

 

Q5) Which ministry has recently launched the Prajjwala Challenge ?
Ans. Ministry of Rural Development. 

 

Q6) Ajay Kumar Srivastava has been appointed as the MD & CEO of which bank ?
Ans. Indian Overseas Bank.

 

Q7) By what percent has the export of coffee from India increased to 0.4 million tonnes recently ?
Ans. 2%.

 

Q8) By which year the Railways has launched a plan to achieve 'net zero carbon emissions' ?
Ans. By 2030.

 

 Daily Current Affairs 5 January 2023 , Daily Current Affairs 2023.

 

Post a Comment

0 Comments