Top Rrb Ntpc Biology Gk Questions-study95



TOP RRB NTPC GK QUESTIONS-





1. Which drug is used as an Antidepressant:
Ans. Bupropion.

2. How many layers does Human Skin have ?
Ans. 3 Layers ( Epidermis , Dermis and Hypodermis )

3. The hormone that stimulates heart beat is:
Ans. Thyroxine.


4. DNA stands for :
Ans. Deoxyribonucleic Acid.

5. Organisms that generate energy using light are Known as:
Ans. Photoautotrophs.

6. Which drug is used as an Anti-inflammatory ?
Ans. Prednisone.

7. Blood Circulation was discovered by:
Ans. William Havey.

8. Name the respiratory organ of Insects:
Ans. Trachease.

9. Which is the second largest gland of Human body ?
Ans. Pancreas.

10. The Largest gland of Human body is:
Ans. Liver.

11. The outermost layer of skin is:
Ans. Epidermis.

12. The study of Fungi is also Known as:
Ans. Mycology.
13. Scurvy is caused by the deficiency of Which vitamin:
Ans. Vitamin C.

14. The Red colour of blood is see to presence of:
Ans. Haemoglobin.


15. Which disease is caused due to deficiency of Iron ?
Ans. Anaemia.

16. The richest source of Vitamin D is:
Ans. Cod Liver Oil.

17. Which hormones promote the growth of plants ?
Ans. Auxin.


18. What is the full form of BOD ?
Ans. Biological Oxygen Demand.

19. Which disease is caused by Nickel ?
Ans. Dermatitis.

20. Glaucoma is a disease related to:
Ans. Eyes.



        

 *  RRB NTPC EXPECTED GK QUESTIONS
 
 *  RRB NTPC MCQ SET-1

 ****               *****                  ****                                *****                                          ****

Post a comment

0 Comments