June 2020 Current Affairs in English | Current Affairs 2020

June Current Affairs :

Here we provide Current Affairs June 2020 in English.  In every competition exam Current Affairs play important Role. In All the Competition exams few questions are asked from current events , New Appointments , Latest News . If you want to prepare Current Affairs Portion , we try to provide Current Affairs Monthly Wise on this site. You can check Current Affairs Monthly Wise. 

June 2020 Current Affairs in English


June 2020 Current Affairs :

Q1. A Doctor from which of the following states has been conferred the ‘ Order of Rising Sun ’ by the japan government ?

A. Manipur

B. Tripura

C. Nagaland

D. Sikkim

Answer. (A) Manipur

 

Q2. When is the Ayushman Bharat Diwas celebrated across the country every year ?

A. 28 April

B. 29 April

C. 30 april

D. 1 May

Answer. (C) 30 April

 

Q3. Which team is at the top spot in the ICC Test rankings released in May 2020 ?

A. India

B. South Africa

C. Australia

D. West Indies

Answer. (C) Australia

 

Q4. Who has been appointed as Mumbai’s new civic chief in May 2020 ?

A. Anurag Thakur

B. Rajnish Kumar

C. Arun Kumar

D. Iqbal Chahal

Answer. (D) Iqbal Chahal

 

Q5. Which state has launched the ‘Pravasi Rahat Mitra ’ App for migrant workers of state who are returning from different parts of the country amidst lockdown ?

A. Andhra Pradesh

B. Bihar

C. Punjab

D. Uttar Pradesh

Answer. (D) Uttar Pradesh

 

 

Q6. Who has launched the ‘ Sanjivani app ’ and two AYUSH based studies related to Covid-19 situation in Delhi, in May 2020 ?

A. Prakash Javadekar

B. Dr Harsh Vardhan

C. Vijay Goel

D. Jagat Prakash Nadda

Answer. (B) Dr Harsh Vardhan

 

 

Q7. Who presented the Ministry of tourism’s DekhoApna Desh Webinar Series titled , “ Goa- Crucible of Culture ” in May 2020 ?

A. Dabboo Ratani    

B. Raghu Rai

C. Vivek Menezes

D. Atlaf Qadri

Answer. (C) Vivek Menezes

 

 

Q8. In May 2020, the government gave awards to how many startups for finding innovative solutions to address problems faced by the animal husbandry and dairy sector ?

A. 8

B. 10

C. 12

D. 14

Answer. (C) 12

 

Q9. Which of the following has launched ‘ Thermal Corona Combat Headgear ’ in May 2020 ?

A. Delhi Police

B. Lucknow Police

C. Mumbai Police

D. Kolkata police

Answer. (A) Delhi Police

 

Q10. When was the Armed Forces Day 2020 observed ?

A. 14 May

B. 15 May

C. 16 May

D. 17 may

Answer. (C) 16 May

 

 

Q11. Which state will launch its ambitious Rajiv Gandhi Kisan Nyay Yojna on May 21, 2020 (death anniversary of former Prime Minister Rajiv Gandhi ) ?

A. Punjab

B. Chhattisgarh

C. Rajasthan

D. Gujarat

Answer. (B) Chhattisgarh 

 

 you can read all sections, for any help and suggestion comment below.


Tags : Cuurent Affairs June , June 2020 Current AffairsJune Current Affairs in English ,

June Current Affairs in English .


Post a comment

0 Comments