Current Affairs November 2021 Questions and Answers - Study95

 Current Affairs November 2021 Questions and Answers :

Hello Guys here you will read Current Affairs November 2021 Questions and Answers. Students, you all know the importance of current affairs. So here you will read about the current affairs of the two weeks of November. Below are the answers to the important questions of the current affair from November 1 to November 15.

Current Affairs November 2021 Questions


Current Affairs November 2021 Questions and Answers :-


1) Who has been Appointed as the Chief of Naval Staff in November 2021 ? 

Ans. R Hari Kumar. 


2) Which state celebrated its foundation day on 9 November  ? 

Ans. Uttrakhand. 


3) Who has become the 72nd Grandmaster of India  ? 

Ans. Mitrabha Guha. 


4) Who has become the first Woman to walk in Space  ? 

Ans. Wang Yaping. 


5) Which state Chief Minister released the book ' Modern India ' ? 

Ans. Haryana. 

6) Which country has hosted the " One Global Vietnam Summit " ? 

Ans. France. 


7) Who has topped the recently released ' ICC T20 Batting Rankings ' in November 2021 ? 

Ans. Babar Azam. 


8) When is ' National Ayurveda Day '  celebrated  ? 

Ans. 2 November. 


9) Who has topped the Global Drug Policy Index 2021 ? 

Ans. Norway. 


10) Which state's Advocate General APS Deol has resigned in November 2021  ? 

Ans. Punjab. 


11) Who has become the New Chief of NDRF ( National Disaster Response Force) in November 2021 ? 

Ans. Atul Karwal. 


12) Which state Chief Minister released the book ' Modern India ' ? 

Ans. Haryana. 


13) Which country has hosted the " One Global Vietnam Summit " ? 

Ans. France. 


14) Who has topped the recently released ' ICC T20 Batting Rankings ' in November 2021 ? 

Ans. Babar Azam. 


15) When is ' National Ayurveda Day '  celebrated  ? 

Ans. 2 November. 

16) Who has won the Nelson Mandela Nobel Peace Prize 2021 ? 

Ans. Ajay Kumar Sharma. 


17) Tarak Sinha passed away in November 2021 , he was a famous  ? 

Ans. Cricket Coach. 


18) Where has the International Seed Conference 2021 held  ? 

Ans. Rome. 


19) Which state Kumaon Chyura oil has got GI Tag  ? 

Ans. Uttrakhand. 


20) Which state has developed country's  first bamboo cricket bat and stump  ? 

Ans. Tripura. 


Read All >>

1) Current Affairs October 2021

2) Current Affairs September 2021


Post a Comment

0 Comments