Top 10 Questions About Solar System - Study95

 Top 10 Questions About Solar System :

Hello Guys here you will read Top 10 Questions About Solar System. Some of the Questions asked in competitive exams on Solar System. You will find important questions related to solar system to read in this post. You will find the answers to the following questions to read.

Questions About Solar System


Top 10 Questions About Solar System :-


1) Which planet is called the Red Planet ?

2) What is the name of the smallest planet in the solar system ?


3) What is the name of the outermost layer of the sun ?

4) What is the name of the innermost layer of the sun ?


5) Which is the coldest planet ?

6) Which is the hottest planet ?

Solar system related questions and answers -:


1) What is the name of the smallest planet ?

Answer - Mercury


2) What is the name of the coldest planet ?

Answer - Uranus Planet


3) What is the name of the hottest planet ?

Answer - Venus


4) Which planet is called the Red Planet ?

Answer - Mars Planet


5) What is the name of the outermost layer of the sun ?

Answer - Corona


6) What is the name of the innermost layer of the sun ?

Answer - Photosphere


7) Which planet is called the Brightest planet ?

Answer - Venus

8) The planet closest to the sun :

Answer - Mercury


9) Which planet is Known as Earth's twin ?

Answer - Venus.


10) What is the name of the farthest planet from the sun ?

Answer - Neptune.


We hope that your knowledge has been enhanced by reading questions related to the solar system.


Mcq Questions on Solar System --


1. Which Planet is called Red Planet ?
A. Uranus
B. Mars
C. Venus
D. None of these;
... Answer is B)
Mars



2. What is the name of the farthest planet from the sun ?
A. Mercury
B. Jupiter
C. Uranus
D. Neptune  
... Answer is D)
Neptune



Post a Comment

0 Comments