Daily Current Affairs 19 December 2022 - Study95

 Daily Current Affairs 19 December 2022 :

Hello Study95 Readers here you will read Daily Current Affairs 19 December 2022. Current Knowledge is important for competitive Exams. December 2022 Current Affairs Questions and Answers.

Current Affairs 19 December 2022


Daily Current Affairs 19 December 2022 :-

 

Q1) Which state's "Gamocha" has got GI Tag ?
Ans. Assam State.

Q2) In which states three Bulk Drug Parks are being set up to help in the supply of raw materials for the pharmaceutical industries ?
Ans. In Gujarat, Andhra Pradesh and Himachal Pradesh.

Q3) Which space agency has launched an international mission to survey the Earth's water?
Ans. By NASA.

Q4) Which state government has prepared a 15-point strategy to reduce road accidents ?
Ans. Haryana State Government.

 Q5) Which medal has been won by Manu Bhaker in the National Shooting Championship?
Ans. Gold Medal.

Q6) Lok Sabha has approved the bill to add Bhati community to ST list of which state?
Ans. Himachal Pradesh State.



Q7) What percentage of India's GDP has been estimated by the Asian Development Bank in the year 2023 ?
Ans. 7 percent.

Q8) When has International Migrants Day been celebrated recently?
Ans. On 18 December 2022.

Q9) Which organization has recently declared Delhi as a tobacco-free zone?
Ans. By AIIMS.

Q10) Which country has made solar panels mandatory for new houses to be built after 2025 in the capital ?
Ans. Japan.

Read More >

1) September 2022 First Week Current Affairs

2) Current Affairs August 2022


Post a Comment

0 Comments