Daily Current Affairs 26 December 2022 - Study95

 Daily Current Affairs 26 December 2022 :

Hello Study95 Readers here you will read Daily Current Affairs 26 December 2022. Current Knowledge is important for competitive Exams. December 2022 Current Affairs Questions and Answers.

Current Affairs 26 December 2022

Daily Current Affairs 26 December 2022 :-

Q1) Who has recently been given the Sahitya Akademi Award for the year 2022 for the novel 'Kala Pani' ?
Ans. M Rajendran.

Q2) Where has the 'North East Festival' started recently ?
Ans. In New Delhi.

 Q3) Who has become the first Muslim woman fighter pilot of India ?
Ans. Sania Mirza of Uttar Pradesh.

Q4) Who has been awarded the "BBC Sports Personality of the Year Award" ?
Ans. Beth Mead.

Q5) Who has been appointed as the President of New Delhi International Arbitration Center ?
Answer :- Hemant Gupta (Former Judge of Supreme Court).



Q6) Which country will host the Football Club World Cup in 2023 ?
Ans. Morocco.

Q7) Bilateral exercise 'Veer Guardian 2023' will start between India and which country ?
Answer :- Japan.

Q8) Which state's Chief Minister has launched an "Advanced Inner Line Permit System Portal" ?
Answer :- Chief Minister of Manipur.


Read More >

1) September 2022 First Week Current Affairs

2) Current Affairs August 2022

 


Post a Comment

0 Comments